2020 Yılında En Çok Satan Telefon Modelleri

2020 Yılında En Çok Satan Telefon Modelleri

Yazar: Emre Teknoloji

Son zamanlarda dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon pazarı, 2020 yılı için önceki yıllara oranla durgun geçti. Yılın ilk zamanlarında satışlar fena değil gibiydi ancak virüs salgını telefon satışlarını da vurdu. Öte yandan telefon piyasasındaki yarış eskisi gibi Apple ve Samgung arasında yaşanmıyor. 2020 yılında en çok satan telefon modelleri hakkında fiyat bilgisini de vereceğiz. Ancak bu fiyatları TL üzerinden vermek yanlış olur diye düşündük. Çünkü dalgalı kur yüzünden fiyatlar sabit kalmıyor. TL/Dolar kurundaki en ufak bir dalgalanma, fiyatları biranda yükseltebilmekte. Örneğin yılbaşında 3 bin TL’den satışa sunan telefon, yıl sonuna doğru kur farkından ötürü 4 bin TL’ye yakın bir fiyat görebiliyor.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, 2020 telefon satışları, küresel üreticiler için bir kabustan başka bir şey değil. 2020 yılı bitmek üzere ve bazı istatistikler için artık kesin konuşabiliriz. Eğer bir mucize gerçekleşmezse, 2020 yılında en çok satan telefon modelleri için herhangi bir değişiklik olacağı beklenmiyor. Daha fazla lafı uzatmadan 2020 yılında en çok satan telefon modellerine geçelim.

 

9. iPhone 11 Pro

Amerikalı dünyanın en büyük bilişim devlerinden biri olan Apple’ın ürettiği iPhone 11, her zamanki gibi piyasanın en çok beklenen telefonlarından biri oldu. Satışlar 2019 yılında yapılan planlamanın gerisinde kaldı ancak gene de en çok satanlar arasında yer almayı başardı. iPhone 11 serisinin üst modellerinden olan iPhone 11 Pro, Ombia raporuna göre dünya genelinde 6.7 milyon adet satarak 2020 yılında en çok satan telefon modelleri arasında dokuzuncu sırayı aldı.

 

8. Xiaomi Redmi 8

Çinli Xiaomi markası sektöre girdiğinde hemen hiç kimse ona bir şans vermemişti. Ancak daha ucuza daha kaliteli telefon arayan kullanıcıların isteklerine cevap veren özelliklere sahip. Aslına bakarsanız Xiaomi’nin en büyük şansı, Çin’de üretiliyor olması. Bu, ucuz maliyet ve ucuz işçilik anlamına geliyordu. Dolayısıyla kaliteyi ucuza sundu ve 7. 3 milyon adet satarak 2020 yılında en çok satan telefonlar arasında yer aldı.

 

7. iPhone 11 Pro Max

Apple markasının bu yıl ürettiği iPhone 11 serisinin en üst modeli olan iPhone 11 Pro Max, muadillerine göre daha yüksek bir fiyata sahip olmasına rağmen ucuz telefon modellerinden daha fazla satmayı başardı. İphone 11 Pro Max, 2020 yılının ilk yarısında 7,7 milyon akıllı telefon sattı.

 

6. Apple iPhone XR

6.1 inclik boyu ve 64 GB depolama özelliğine sahip olan ve daha çok uygun fiyatlı telefon arayan kullanıcılar için üretilen iPhone XR, ucuza iPhone almak isteyen kişilere hitap eden alt segment bir model. Apple iPhone XR, 8 milyon adetlik satışla listede 6. sırada yer alıyor.

 

5. Apple iPhone SE

12 megapiksellik kamerası, 1.8 diyafram ve iPhone’da şu ana kadar ki en iyi tek kamera sistemine sahip olmasıyla meşhur olan iPhone SE, A13 Bionic mimarisinin de etkisiyle 8.7 milyon adet satmayı başardı.

 

4. Xiaomi Redmi Note 8 Pro

2020 yılında en çok satan telefon

Xiamo Redmi serisinin üst model ve normaline oranla daha pahalı olan modeli Note 8 Pro, kullanıcıların isteklerine cevap verebilen nadir telefonlardan biri. Fiyatına ek olarak kamera ve depolama birimi gibi çeşitli üstünlüklere sahip olan Xiamo Redmi Note 8 Pro, bu yıl 10.2 (2020’nin ilk çeyreği) milyonun üzerinde satış gerçekleştirdi.

 

3. Xiaomi Redmi Not 8

2020 yılında en çok satan telefon

Daha büyük ve daha iyi bir kamera ile yüksek özellikte üretilen ve muadillerine göre çok daha ucuz olan Xiami Redmi Note 8 modeli, 2020 yılında en çok satan telefon modelleri ve Xiaomi’nin en çok satan modeli oldu. Telefon, bugüne kadar 11 milyon adetten daha fazla sattı.

 

2. Samsung Galaxy A51

2020 yılında en çok satan telefon

Sıralamanın son iki rakamına kadar adını duyuramayan Samsung markası, A51 modeliyle listeye ikinci sıradan girebildi. Telefonun en büyük özelliği, Samsung’un bu kadar ki modellerinin çoğundan daha yüksek kapasiteli bir bataryaya sahip olması. 128 GB dahili hafıza ve 6 GB ram gibi özelliklerine sahip telefon fiyatının hakkını verecek cinsten. Telefon bugüne kadar 12 milyona yakın sattı.

 

1. iPhone 11

2020 yılında en çok satan telefon

Apple’ın raporlarına göre, iPhone 11, 2020 yılının ilk yarısına kadar en az 37.7 milyon adet sattı. Bu da listede bariz ilk sırada yer alabilmesini sağlıyor.

 

 

 

 

Etiketler: 2020 en çok satan telefonlar 2020 yılında en çok satan telefon modelleri en çok satan telefonlar


Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL